Nuotraukų galerija
fotografijos paveikslas: Meninė, dokumentinė nuotrauka
Gimnazistai – biologijos edukacijose Kaun
Lapkričio 14 dieną grupė IV klasių mokinių, besimokančių biologijos išplėstiniu kursu, ir jų mokytoja Danutė Butkuvienė vyko į Kauno tvirtovės VII forto edukacinę laboratoriją. Gimnazistai turėjo galimybę susipažinti su pagrindiniu… [Skaityti toliau]
Gimnazijoje paminėta Tarptautinė tolerancijos diena
Nuo 1995 m. UNESCO iniciatyva lapkričio 16 dieną daugelyje demokratinių valstybių minima Tarptautinė tolerancijos diena. Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti šalies mokykloms kasmet siūlo vis… [Skaityti toliau]
Apie matematiką – Kauno VII forto edukacijų centre
Lapkričio 16 dieną grupė III ir IV klasių mokinių kartu su mokytoja Romute Kurmiene dalyvavo Kauno tvirtovės VII forto organizuojamose matematikos edukacinėse programose, kurių metu šį sudėtingą mokslą tyrinėjo kūrybiškai… [Skaityti toliau]
Desertinis varškės sūris su žele gabaliukais
INGREDIENTAI: PORCIJŲ SKAIČIUS: 8 500 gramų liesos varškės 250 gramų grietinės 200 gramų kondensuoto pieno, saldinto 150 mililitrų vandens 3 šaukštai želatinos 1 šaukštelis vanilinio cukraus 3 pakeliai želės (įvairių skonių)… [Skaityti toliau]
Greiti sufle desertai su uogomis
INGREDIENTAI: PORCIJŲ SKAIČIUS: 10 10 vienetų sausainių (tiks Selga, Gaidelis ar kiti panašūs) 1 sauja uogų 2 vienetai kiaušinių baltymų 20 gramų agavos sirupo (arba 30 g cukraus) PARUOŠIMO BŪDAS: PARUOŠIMO… [Skaityti toliau]
Lengvas plaktos grietinėlės ir sausainių desertas
INGREDIENTAI: PORCIJŲ SKAIČIUS: 4 180 gramų sausainių (selga ar kitų mėgiamų) 200 gramų grietinėlės, 35% riebumo 200 gramų braškių (ar kitų uogų, truputį pasmulkintų) šiek tiek mėtų (šviežių lapelių) PARUOŠIMO BŪDAS:… [Skaityti toliau]
Vieno indo vištiena su anakardžiais orkaitėje
INGREDIENTAI: PORCIJŲ SKAIČIUS: 4 2 vienetai vištienos filė 0.5 vieneto brokolių (nedidelio) 1 vienetas paprikos 1 stiklinė anakardžių riešutų pagal skonį druskos pagal skonį maltų juodųjų pipirų pagal skonį sezamo sėklų… [Skaityti toliau]
Garsieji TIK TOK makaronai su feta ir pomidorais
INGREDIENTAI: PORCIJŲ SKAIČIUS: 4 500 gramų vyšninių pomidorų (arba slyvinių 200 gramų fetos sūrio 400 gramų makaronų (naudojome kriaukles, bet tinka bet kurie mėgiami) 50 gramų špinatų (nebūtina, bet laba tinka)… [Skaityti toliau]